BSL People's Choice Barbershop Award

Om Barbershops te helpen zich te onderscheiden en zichzelf op de kaart te zetten, is in 2017 in samenwerking met wiewathaar.nl de Barbershop Award in het leven geroepen die de beste gewaardeerde barbershop/herenkapsalon bekroont. Voor de top 3 winnaars is er elk jaar een mooi prijzenpakket, mede mogelijk gemaakt door sponsoren.

Bij deze award spelen klanten de hoofdrol, want zonder klanten bestaat er immers geen barbershop. Daarom worden Nederlandse barbershops geactiveerd om in een bepaalde periode hun klanten reviews te laten schrijven op online review platform wiewathem.nl. Bij de jurering wordt gelet op het eindcijfer, het aantal reviews, maar ook op de kwaliteit van de reviews. Daarbij wordt gekeken naar de lengte van de feedback en hoeveel foto’s zijn geplaatst. De uitreiking vindt plaats op BarberSociety Live.


Natuurlijk is het winnen van de BSL People’s Choice Barbershop Award een bekroning op het werk. Naast de publiciteit en positieve reacties die je krijgt, leveren de vele online reviews op WieWatHem.nl ook weer nieuwe klanten op omdat je aan je online reputatie hebt gewerkt. Dit geldt ook voor de barbershops die niet in de prijzen zijn gevallen. Dat dit werkt, weet ik uit eigen ervaring. Ik heb al vele klanten via WieWatHaar gekregen. En door die reviews leer je ook je klanten beter kennen. Daarom is deze verkiezing zo mooi; het promoot niet alleen het herenvak, maar het helpt ook de barbershops.
— Marc van de Hare, oprichter BarberSociety en eigenaar van Van de Hare Amsterdam Barbers