Barber Hulp Voor Lesbos - Het Fotoverslag

BARBERS FOR BARBERS

Eerder hebben we gedeeld dat het BarberSociety team met een mooi project bezig is geweest: de realisatie van een vaste barbershop voor de bewoners van vluchtelingencampus Kara Tepe op het Griekse eiland Lesbos, inclusief de nodige educatie. En dat alles op verzoek van de hulporganisatie Because We Carry die onder de naam ‘Brothers & Beards’ al gestart was met het aanbieden van knipbeurten. Een plek waar mannen en jongens hun ellende voor een moment opzij kunnen zetten en zich weer even ‘mens’ kunnen voelen. Samen met diverse partijen, sponsorhulp en donaties, is in 3 dagen tijd met 18 man een volledig uitgeruste en geschilderde barbershop gerealiseerd in een omgebouwde zeecontainer, gesponsord door 1922 by J.M. Keune.

Bovendien hebben educators Ronald De Bont (Groningen) en Nero de Boer (Ermelo) een 3­daagse training gegeven om de mannen ter plekke op te leiden om zelf als barber aan de slag te kunnen én deze kennis ook weer te delen met anderen in de campus zodat dit initiatief uiteindelijk zelfstandig kan draaien. Onze dank, en die van de barbers op Kara Tepe, is groot. Wat verricht Because We Carry daar toch goed werk, respect voor deze hulporganisatie. De barbers op Kara Tepe zijn zo ongelofelijk blij, met dit licht­ puntje in hun vaak uitzichtloze situatie. We krijgen nog regelmatig foto’s en filmpjes van hen opgestuurd en zien dat de barbershop vol in bedrijf is. Dat geeft uiteraard veel voldoe­ ning. Wij kijken met gemengde gevoelens terug op dit mooie project. Natuurlijk zijn wij er trots op wat we in 3 dagen hebben verricht, maar het was eigenlijk te kort en we hadden nog zoveel meer willen doen. Daarnaast voelt het raar om weer comfortabel verder te leven, terwijl we weten dat de mensen die we daar hebben leren kennen in onzekerheid zitten en geen kant op kunnen. Maar het is mooi wat we achter hebben gelaten; een fundament waar de getrainde kappers en barbers verder mee kunnen. Dat verdienen ze gewoon!

Voor meer foto's, check het foto­album: https://www.facebook.com/pg/barbersocietymagazine/photos/?tab=album&album_id=2306942279347409