Barbershop voor Lesbos

PLLRAAK_BARBER_37.jpg

BARBERSHOP VOOR LESBOS

Als barbier weet je als geen ander hoe belangrijk het moment in de stoel is voor je klanten. Een moment van rust en ontspanning, mannen onder elkaar, een praatje maken of een goed gesprek en uiteindelijk je klant zien vertrekken met een goed gevoel en een mooi kapsel.

Een knipbeurt behoort niet tot de eerste levensbehoefte van een vluchteling, vooral niet als je maanden en soms jaren in een kamp woont en alles achter hebt moeten laten. De vluchtelingen in Lesbos leven in barre omstandigheden, zo is er bijvoorbeeld kamp Moira die is ingericht op 2.500 mensen maar waar 9.000 volwassenen en kinderen verblijven die geen kant op kunnen en (haast) niks hebben. Het aantal vluchtelingen blijft dagelijks groeien.

Kun je je voorstellen hoe het is om zo te ‘leven’? Wij hebben geen idee maar hebben er wel een beeld bij. De hulporganisatie Because We Carry is onder de naam 'Brothers & Beards' gestart met het aanbieden van knipbeurten in campus Kara Tepe en heeft ons laten weten dat er behoefte is aan een vaste barbershop en opleiding. Daarom gaan wij, Barbersociety, samen met creatief bureau Maak en WieWatHaar van 14 t/m 18 november 2018 naar Lesbos toe om zoveel mogelijk tot stand te brengen. Een plek waar mannen en jongens even hun ellende opzij kunnen schuiven en zich ‘mens’ kunnen voelen. Een lichtpuntje in hun uitzichtloze situatie.

Wij willen jullie om hulp vragen om dit alles te kunnen realiseren.
Meer steun van jullie = meer mogelijkheden! Er is veel nodig (check HIER het complete verhaal + specifieke informatie)!

Wij en de mensen in Lesbos zijn jullie zeer dankbaar! Elke donatie, gift - maakt niet uit hoe groot of klein - is meer dan welkom!
Des te meer we kunnen regelen en meebrengen op 14 november, des te beter. We hebben geen tijd te verliezen!

Tikkie.PNG

We hopen op jouw bijdrage👇🏻

// Credit card: Klik op de knop hieronder (of HIER) om een donatie te maken met je credit card.


// iDeal: Scan de tikkie QR code, hiernaast, geldig t/m 21 november (helaas niet bruikbaar voor BUNQ of ING). Na die tijd kun je ons een WhatsAppje sturen via +31 624204231 en geef aan hoeveel € je wilt doneren, wij sturen je een Tikkie.


// Doneren kan ook via:
BarberSociety B.V.
NL70 RABO 0316 9804 39, o.v.v. “Lesbos”
BIC: RABO NL 2U

Samen staan we sterk 💈💪🏻


Lees ook het artikel in het Parool hier.

SPONSOREN

En dan zijn er de sponsoren, want zonder hen was dit allemaal niet mogelijk geweest! Deze lijst wordt aangevuld, maar dat zijn tot nu toe:Het Lesbos barber team

Vlnr: Ronald de Bont, Marc van de Hare, Nero de Boer

Vlnr: Ronald de Bont, Marc van de Hare, Nero de Boer

RONALD DE BONT

De Zwarte Raaf, De Barbershop, Rose-Mary Groningen, Global Ambassador 1922 by JM Keune

‘‘Mijn passie voor het kappersvak is na 33 jaar niet verminderd. Ik blijf mezelf ontwikkelen en deel graag mijn kennis met anderen omdat ik het iedereen gun om zijn dromen te verwezenlijken en een toekomstperspectief te hebben ‘‘

MARC VAN DE HARE

Van de Hare Amsterdam Barbers, oprichter BarberSociety

‘‘Geïnspireerd door mijn opa en vader, heb ik mijn hart verloren aan het herenvak. Niet alleen kan ik mijn creativiteit in het herenvak kwijt, maar knippen is ook een sociaal vak. Mannen onder elkaar, een praatje maken of een goed gesprek en uiteindelijk je klant zien vertrekken met een goed gevoel en een mooi kapsel. Ik ben er trots op aan dit gevoel te kunnen bijdragen. Voor mij is vakmanschap net zo belangrijk als oog hebben voor de behoeften van je klant en contact maken. Dat hoop ik elke barber mee te geven.‘‘
(Lees hier een interview met Marc over Lesbos)

NERO DE BOER

Nero Barbershop Ermelo, Harderwijk

‘‘Being a barber is about taking care of people. ‘‘