BarberSociety: hét platform voor barbers en herenkappers.

BarberSociety is een uniek platform gericht op barbers en hun interesses. Het platform zet zich in voor de ontwikkeling en promotie van barbers/herenkappers en het herenvak. Uitgangspunt hierbij is het verbinden van barbers/herenkappers, nationaal en internationaal.

Trust in your craft enough to admire it, study it, perfect it, breathe it. Never stop getting better at whatever it is that you love to do..png

BarberSociety Live ontplooit initiatieven waar het delen van vakkennis, ervaringen en trends worden gestimuleerd. Activiteiten die dit ondersteunen, zijn de besloten Facebook community, BarberSociety, een jaarlijks barber evenement, BarberSociety Live, BarberSociety magazine en de BSL Barbershop Award. Daarnaast zijn andere activiteiten nog in ontwikkeling.

BarberSociety is een initiatief van de ervaren Amsterdamse barbier Marc van de Hare, derde generatie uit een barbiersfamilie, eigenaar van ‘Van de Hare Amsterdam Barbers’, winnaar van de Barbershop Award 2015 en mede-eigenaar van BarberSociety B.V.


Als derde generatie barbier in hart en nieren vind ik dit vak het mooiste wat er is en ik kan alleen maar toejuichen dat dit ambacht zo in opkomst is. Maar we zijn er nog niet, het herenvak kan nog beter op de kaart worden gezet. Onderwijsinstellingen besteden er nauwelijks aandacht aan en nog steeds gaan veel mannen naar een gemengde salon of laten zich thuis knippen. Dat is jammer, want ik ben ervan overtuigd dat de meeste mannen die eenmaal een barbershop hebben bezocht, niet anders meer willen!
Ik vind het belangrijk dat het vak serieus wordt genomen en dat er oog is voor kwaliteitsverbetering. Ervaringen en kennis uitwisselen met collega’s is daarbij een belangrijk aspect. Daarom zijn we in 2013 begonnen met de Facebook-community BarberSociety en bouwen wij het platform verder uit. Barbiers met elkaar verbinden, elkaar helpen. Daar word je als barbier zelf beter van, maar tegelijkertijd zorgt het ook voor ontwikkeling van het ambacht.
— Marc van de Hare, oprichter BarberSociety