SNEAK PEEK HERFST EDITIE...Column BarberSociety oprichter Marc van de Hare

Ik hoop dat alles goed met jullie gaat en dat jullie elkaar kunnen steunen in deze onzekere tijden! Nu ik geen barberevents kan bezoeken, ben ik blij dat ik via de telefoon én online kanalen in contact ben met collega’s en op de hoogte kan blijven van wereldwijde trends en ontwikkelingen in ons vak.

Schermafbeelding 2020-09-16 om 12.42.39.png

Het was mij al eerder opgevallen dat barbers en herenkappers steeds meer bezig zijn met haarkleuring, zowel pastel- en platinatinten maar ook hele opvallende kleuren. Op die manier kunnen wij mannen wat kleur geven in deze ‘grijze’ tijden en is het een manier voor onze klanten om zichzelf te onderscheiden. In het najaar is weer de kick-off van het nieuwe mode-seizoen: een mooi moment om een kleurspecial te maken met onder andere de nieuwste trends op mannen haarkleurgebied en kleurproducten.

Haarkleurkunstenaars

Onder ons, barbers, bevinden zich ware haarkleurkunstenaars. Ik ben er trots op dat wij op BarberSociety Live al een aantal van deze kleurkunstenaars een podium hebben kunnen geven, zoals prijswinnende Ierse barber Paul Mac, ook wel de David Bowie van het barbervak genoemd, en Amerikaanse barber Julius Cvesar. Als hun gave haarcreaties voorbijschieten op instagram, maakt dat altijd diepe indruk op mij. Ik ben dan ook heel blij met hun medewerking aan een interview om meer te weten te komen over hun creatieve drive. Lees vooral hun inspirerende verhalen hoe zij zichzelf op de kaart hebben gezet in deze herfsteditie. Belangrijkste boodschap: Blijf dicht bij jezelf, creëer je eigen kansen en zet door. En hierin kan ik mij helemaal vinden!

Schermafbeelding 2020-09-16 om 12.45.15.png
Blijf dicht bij jezelf, creëer je eigen kansen en zet door

Grooming in Indonesië

Schermafbeelding 2020-09-03 om 19.26.40.png

Ook Indonesische haarkunstenaar Yudhekk uit Jakarta heeft inmiddels heel wat volgers door zijn uitgesproken kleurrijke haarkunst. Ik volgde hem al een tijd via instagram en vond het geweldig dat ik hem vorig jaar in levenden lijve in Jakarta kon ontmoeten, waar hij een flinke reis door Java voor over had. Jullie gaan zeker meer van hem zien en horen. Een greep uit zijn fantastische creaties vind je terug in onze kleurtrend pagina’s. Maar kijk zeker ook naar alle andere haarkleurcreaties die wij kregen toegestuurd van barbers wereldwijd, super inspirerend! Ik wil iedereen dan ook bedanken voor de medewerking. Gaaf om te zien hoe er met kleur gewerkt wordt, van Nederland tot Australië en alles daar tussenin!

Dat Indonesië een sterke grooming cultuur heeft, kun je ook terugzien in onze rubriek ‘Barbers & the City’ waar Jakarta in de spotlights staat. Vorig jaar werd ik door twee pioniers op barbergebied in Indonesië, Oky en Fatsi, daar meegenomen op een tour langs verschillende barbershops. Ik heb daar toffe barbershops gezien en zeer getalenteerde barbers!

Wereldwijde ontwikkelingen

Met ook de mooie verhalen van Spaanse barber babe Eva Suárez, die als ambitie heeft om haar hele leven te blijven leren, UK barber Anthony Komodikis over 3 barber generaties én de trendvoorspellingen Jim Shaw, eigenaar van Toni & Guy Billericay (UK), geeft deze editie een goed beeld van de wereldwijde ontwikkelingen in ons mooie vak.

Cover Magazines  (4).png
Lions Barber Full Colour - Light Tees.png

Wil jij ook een leven redden?

Met Movember in aantocht, wil ik speciale aandacht vragen voor ‘The Lions Barber Collective’. Een prachtig initiatief van bekende Britse barber Tom Chapman. Veel barbers hebben zich hierbij aangesloten en hebben daar serieus levens mee gered. Nieuwsgierig? Lees het verhaal in BarberSociety magazine, volg de gratis training en word ook een ‘lion’!

Tot slot: wist je dat het type emoji invloed heeft op het algoritme van Facebook? Check de 6 hacks van Chris Foster hierover in zijn column!

Proost op een kleurrijke herfst!

Marc van de Hare

Oprichter BarberSociety

haar: Siko van Berkel (NL), fotografie: G+K (nominatie Coiffure Award 2020)

haar: Siko van Berkel (NL), fotografie: G+K (nominatie Coiffure Award 2020)

PS Wil je deze herfsteditie in handen krijgen? Check dan de website voor abonnementen en meer informatie over BarberSociety magazine.