SPECIAL - BARBERS & TATTOOS

Er lopen al zo’n 75 barbers rond met een tatoeage van het kapperspaaltje uit het BarberSociety logo. Een geliefde tatoeage onder de barbers omdat het symbool staat voor het barbervak. De combinatie barbers en tattoos gaan overigens vaak goed samen.

Hoe komt dat?

Het is wellicht te verklaren door het feit dat de barbershop een plek is voor stoere mannen onder elkaar, eenzelfde vibe die je ziet bij zeemannen. Ook deze beroepsgroep heeft vaak tatoeages. Bovendien waren de eerste tattoo parlours ook vaak barbershops. Een andere verklaring is dat zowel barbers als tattoo artists weren met steriel gereedschap en houden van dezelfde ‘old school’ sfeer. Maar de verklaring die het meest lijkt te kloppen is dat mannen een barbershop zien als een plek waar ze zichzelf kunnen zijn, waar een gevoel van broederschap heerst en waar het geaccepteerd wordt als iemand ervoor kiest om tatoeages te hebben. Een interessant interview met Aiden Xydis over het verhaal dat schuilgaat achter elk plaatje en meer, kun je lezen in de tattoo special van BarberSociety Magazine Voorjaar 2019, no. 5.

Heb jij ook een tatoeage? Wij hebben de afgelopen edities van BarberSociety Live veel mooie lichaamsversieringen voorbij zien komen van barbers. Check hieronder de fotoreportage van drie edities BarberSociety Live, geschoten door Darren Fotografie.

tattoo special (1).png